Ето какво е правила през карантината Анджелина Джоли

185

Карантината се отразява доста добре на някои творци и хора на изкуството. Такъв е примерът и с холивудската актриса Анджелина Джоли.

Освен че е написала есе, замислила е нов филм, но и се е грижила на децата да не им липсва нищо във времето на пандемията, Анджелина е имала интересно сътрудничество с „Amnesty International“, предаде DarikNews.

Както лидерите на тази хуманитарна организация за правата на човека разкриха в официалния си акаунт в Инстаграм, холивудската актриса и известна активистка работи с тях по нова книга.

Тя ще излезе през септември следващата година, наречена „Знай своите права (и ги отстоявай)“, и е предназначена за младите хора, за да разберат какви са основните им човешки права.

„Днешните млади хора са ангажирани и са готови да се борят, но мнозина се сблъскват с дезинформация, която получават от възрастни, с липса на информираност за техните права и липсата на знания как да упражняват правата си в страната, в която живеят при и обстоятелствата, при които живеят. Трябва да им дадем инструменти за борба, които ще ги направят по-силни“, каза Анджелина.