Топ световни производители на порцеланови и стъклени изделия

2620

През далечния VII век в Китай започва една приказка със заглавие “Бялото злато”, а именно производството на порцелан. В Средното Кралство за първи път през 620 г. се осъществява документирано производство на порцелан. Няколко производителя пазят в тайна точния състав и начина на производство на порцелановите изделия.

Оказва се, че тя се състои в употребата на чиста глина, позната като каолин или китайска глина, която при много високи температури променя физическия си състав, става полупрозрачна и напълно водоустойчива. Процесът е известен като витрификация – превръщане в стъкло.

Днес ще разгледаме няколко от най-добрите световни производители на порцелан и стъкло в нашето съвремие. А ето и кои са те:

G.BENEDIKT, LILIEN, LANGENTHAL – G.BENEDIKT GROUP

G.BENEDIKT GROUP е една от най-известните фабрики за порцелан в Чехия. Фирмата произвежда три марки висококачествени изделия: G. Benedikt (Чехия), Lilien (Австрия) и Suisse Langenthal (Швейцария). Успехът им е резултат от съчетаването на модерни технологии с изтънчен усет към детайлите и цветовете на изделията от порцелан.

Продуктите на Бенедикт са с оригинални форми и атрактивни декори, които печелят доверието на клиентите по цял свят. Порцеланът им притежава изключителна механична здравина, доказана от предпочитането му във водещи хотели и ресторанти. Доверите ли се на традицията на марката G.Benedikt ще получите гаранция за най-добро качество и повече от 138 години опит.

Освен че поддържа традициите , производителят се грижи и за иновациите. Пещите им гарантират високото качество на порцелановите изделия, като отговарят на екологичните стандарти. Взискателните операции като боядисване и декориране се извършват ръчно.

Един от основните дистрибутори в България е Кулински Комерс – можете да разгледате продуктите на G.BENEDIKT от тук.

GURAL PORSELEN
Güral Porselen е една от водещите компании в Турция,стартирала през 1989 г. Съчетавайки опита от традицията с естетически подход и иновативни производствени техники, създават порцелан с голямо разнообразие от дизайни и форми, отговарящ на високите изисквания на съвременното динамично търсене.

Каталог с налични продукти GURAL PORSELEN за България можете да откриете на сайта на Кулински Комерс.

BONNA
BONNA е популярна сред професионалните среди марка висококачествен порцелан, произведен в най-иновативната фабрика в Турция. Отличителна черта на Bonna са подсилените ръбове на продуктите им. Модерни и красиви, изработени от висококачествени суровини, добивани от 6 различни континента – това са продуктите на Bonna.

Разгледайте целия каталог на BONNA в сайта на Кулински комерс .

LAV
От създаването си през 1994 г., LAV има водеща роля в стъкларската индустрия благодарение широката гама от изделия които предлага, както и на фокуса си върху технологиите и иновативността. Производството се осъществява в два завода, разположени върху 300 000 квадратни метра площ в Кютахия. LAV изнася своите иновативни и уникални изделия от стъкло в 130 страни, приоритетно във Франция, Испания, Иран, Бразилия, Филипините и Китай.
Изследователски дейности по отношение на технологиите за производство на стъкло развива в иновативния Teknopark построен през 2001 г., един от трите най-големи центъра за научноизследователска и развойна дейност в света, където създава и развива свой собствен опит в производствените технологии.

В сайта на Кулински комерс ще откриете продуктите на турския гигант LAV, специално селектирани за българските потребители.

VIDIVI
От януари 2013 г., марките Alter и Ego се обединяват под Vidivi Vetri delle Venezie , укрепвайки своята идентичност в света на стъклото, посветени на качеството Made in Italy. Ново лого, което придава нова, по-силна идентичност на техните висококачествени, произведени в Италия, стъклени продукти.

Древните традиции на венецианските производители на стъкло, съчетани с високотехнологичните производствени системи, работят заедно, за да създадат продукти с иновативен дизайн, изключителна прозрачност,блясък и здравина, отговарящи на нуждите на световния пазар.

Кулински Комерс предлага на българския пазар винаги най-новите колекции от продуктите на VIDIVI.