Баба и дядо бяха спасени от удавяне от 11-годишния им внук

279

При плаване, котвата на лодката им се оплела във витлото и 53-годишният мъж влязъл водата, за да я освободи. Тогава започнали проблемите

С помощта на 11-годишно момче, властите и няколко рибари успяли да спасят него, баба му и дядо му във Флорида Кийс, съобщава FL Key News, цитирани от Канал 3.

11-годишният Авани Перес се е обадил на 911, за да съобщи за своите баба и дядо миналия четвъртък (8 октомври) около 14:04 часа. Момчето казало, че Джим и Ким Харис са във водата и се отдалечават от лодката си.

Семейството плавало близо до Родригес Кей. Котвата на лодката им се оплела във витлото, така че Джим Харис, 53-годишният дядо, влязъл във водата, за да я освободи. Тогава започнали проблемите.

Докато баба му и дядо му били в океана, Перес прекарал час по телефона с Аманда Колман, специалист по комуникациите. Перес използвал за мерителна единица „стъпки на футболно игрище“, за да опише разстоянието на баба си и дядо си до брега, докато вече не можел да ги види.

Бабата и дядото се тревожели за внучето, но били уверени в него.

Сигнализирали за помощ други моряци и рибари, някои от които успели да извадят двойката на сигурно място.

Властите са заявили, че по време на инцидента няма пострадали. FL Key News казва, че двойката са моряци-ветерани, които обичат да посещават пристанищата.

Американската брегова охрана е похвалила момчето за действията му на следващия ден, като му подарила златна монета от подразделението.

По публикацията работи: Моника Цанкова