Плевнелиев: България не е вампир, който смуче евросредства (ВИДЕО)

64

Според бившния български президент заради битката за власт в България са загърбени дългогодишни приоритети, като допълни, че заради това у нас няма такъв проект като този на Microsoft в Гърция

Днес България стои по-добре от 2008 и 2009 г. От икономическа гледна точка България ще бъде от най-малко потърпевшите. През 2008 и 2009 г. нямаше ликвидност, сега банките са добре. Това заяви бившият президент на България Росен Плевнелиев.

Той коментира новината, че Гърция е избрана от Microsoft за нов регионален център. По думите на Плевнелиев днес Гърция е много по-добре от преди две години и инвестира в технологиите. А правителството на Мицотакис е осигурило договор.

„Много бих искал вместо това сега да се захвърляме с компромати, да направим нещо. Нобелов лауреат за икономика показаха, за това как искат да похарчат парите от Европа“, отбеляза Плевнелиев.

По думите му заради това, „защото ние влязохме в братоубийствена и жестока битка за власт и загърбихме дългосрочните приоритети“, у нас няма проект като този на Microsoft в Гърция.

Росен Плевнелиев напомни, че когато той е бил президент, е обикалял европейските държави, за да спомага за инвестициите. А днес Румен Радев само казва „правителството е мафия и мутра“.

„Днес президентът Радев нарушава Конституцията. Да, държавният глава може да свали доверие, но няма право да иска оставката на правителството и главния прокурор. Това, което Румен Радев прави, е най-прекият път към диктатура. Държавният глава днес претендира, че се бори за върховенство на правото, но не спазва Конституцията“, категоричен бе държавният глава в периода 2012-2017 г.

„Не е добре за България, ако има извънредни избори. ГЕРБ трябва да мислят за държавата. Ако успее да се обърне мача, не да се замерваме с компромати, а да говорим за решения, ние ще стигнем много далеч. И отказ от популизъм, който правят президентът Радев, Мая Манолова, Слави Трифонов“, коментира още Плевнелиев.

Пред Нова Телевизия той застана на твърдата позиция, че България не е вампир, който смуче евросредства.


Видео: NOVA

По публикацията работи: Моника Цанкова