Президентът беше на посещение във Варна и посъветва младите хора да гласуват (ВИДЕО)

86

Днес президентът Румен Радев беше на посещение в Икономическия университет във Варна, за да проведе лекция пред студенти. След приключването й, той отговори на въпроси, зададени от журналисти във връзка с резолюцията за България, промените в Закона за изборния кодекс и др.

„Дебатът, който се проведе в Европейския парламент и гласуването развенча още една теория, че управляващите са лицето на България пред Европа, което среща всеобхватно одобрение. Явно се видя, че не е така. Европейската Народна партия не подкрепи в цялост управляващите в България. Това е много показателно.“

Така президентът Радев коментира пред журналисти въпросът за гласуваната от Европейския парламент резолюция по повод България при посещението си в Икономическия университет във Варна.

„Българският парламент беше посочен като такъв, с катастрофално ниско ниво на доверие. От тази ситуация се излиза с бързи, честни избори, които да сформират веднага нов парламент с необходимото доверие. Той трябва да излъчва управление, което да отговаря на европейските принципи за прозрачност, отчетност и отговорност, което да върне европейския демократичн облик на България. Да върне доверието на инвеститорите, защото в момента то се разклаща все повече“, допълни още той в отговор на въпроса.

„Наложих вето на избирателния кодекс. За съжаление, Българският парламент не отчете тази възможност да коригира своите решения, така че да няма съмнения за изборна манипулация. Да бъде избегнат хаоса, да бъде решен въпроса с недействителните бюлетини, с ръчното броене и ръчното оформяне на протоколи“, коментира президента въпроса с промените в  Закона за изборния кодекс.

„Младите хора имат много добра представа какво се случва в България, поставят ясни изисквания и аз ги съветвам да излязат и масово да гласуват, защото бъдещето им зависи от това“, допълни Радев.

Вижте повече във видеото: