Георг Георгиев: Българският народ показва подкрепата си към ГЕРБ повече от 10 години

blank
Кадър: Bulgaria On Air

Той заяви, че те по никакъв начин не могат да абдикират от задълженията си, защото отговорността им към народа е най-голяма

Дебатът преди два дни протече балансирано. Не се получи опитът държавата да бъде поругана. Не мисля, че може да бъде предизвикван хаос. Няма как да очакваш да изнесеш проблеми на международен терен и да искаш някой вместо теб да ги реши, а ти тотално да абдикираш. Това показа несъстоятелността на хората, които отправят тези критики. Това заяви зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

И изтъкна, че никога представителите на ГЕРБ не са били безкритични.

„Винаги, когато сме наблюдавали недостатъци, сме имали силата да си признаем. Няма как да бъде отричано вече направеното. Напредъкът е очевиден и се отбелязва в документи, които се очаква да бъдат силно критични към нас“, посочи още зам.-министърът на външните работи.

По думите му страната ни е сред първите, които доброволно са се включили в това да бъдат обект на мониторинг.

„България трябва да вземе своите смели решения, но не е изолиран случай“, подчерта той.

Георгиев е на мнение, че искането на оставка и недоволството са изконни права на всеки български гражданин, които не бива и няма да бъдат накърнявани. Трябва да се опитваме да бъдем по-добри не заради Брюксел или някой евродепутат, настоя Георгиев.

„Силата на ГЕРБ произтича от българския народ, който в по-голямата си част е дал подкрепа за тази политическа сила и го прави нееднократно, а в продължение на повече от 10 години. Нашата отговорност пред българите е най-голяма и на първо място. Не можем по никакъв начин да абдикираме от задълженията си“, заяви още политикът.

По публикацията работи: Моника Цанкова

- Реклама -