Един от зеленчуците, които предпазват, е зелето. Приемът му потиска растежа на туморни клетки
Продукти, които намаляват риска от рак на гърдата, изброи Елена Малишева, телевизионна водеща и доктор на медицинските науки, предава Дарик.
Според лекаря, консумацията на праскови, които съдържат кверцетин, продукт с противораков ефект, ще помогне за предотвратяване на заболяването.
Тя също така посъветва да включите в храненето си зеле, което потиска растежа на туморни клетки с помощта на съдържащия се в него сулфорафан.
Освен това специалистът отбеляза ползите от доматите, съдържащи ликопен, който също предотвратява развитието на рак на гърдата.
„Зеле – 100 грама на ден, праскови – 300, домат – 100“, – каза Малишева в ефира на предаването „Живей здравословно!“.
В днешни дни прекарваме голяма част от времето си в закрити пространства – домове, офиси,…
Днес, когато все повече хора осъзнават нуждата от здравословен начин на живот, хранителните добавки се…
Гражданско движение за президентска република даде старт на национална информационна кампания Националната кампания за президентска…
В света на гейминга компромисите нямат място – всеки детайл може да бъде решаващ в…
В съвременния свят все повече длъжности и професии са обвързани с употребата на техника. Това…
Личното ни възприемане на стойността на парите е нещо много специфично. Според средата, в която…
Leave a Comment