Георг Георгиев: В Брюксел са добре запознати с решенията на Борисов и правителството (ВИДЕО)

158

Според зам.-външният министър, докладът е добре балансиран и отбелязва темите, върху които се работи

Хората от БСП дали се припознават в думите на проф. Иво Христов, който определи българското общество като инфантилно? Това запита зам.-външният министър Георг Георгиев, който е и лидер на Младежи ГЕРБ.

„Смятам, че г-н Христов не дължи отговорност към избирателите на ГЕРБ, но ние затова апелирахме и към Младежкото БСП. Можеха да се дистанцират“, коментира той пред бТВ.

„Тук говорим за цялостна формулировка. Това не е едно изречение, сложено в нищото. Звучи директно. Едно е, когато има безадресна посока на говорено, друго – когато е адресирано и не следва разкаяние. Иво Христов някак не намира проблем с това“, отбеляза още Георгиев.

Георг Георгиев напомни, че в ГЕРБ при обидни квалификации се носи отговорност. Така и премиерът Бойко Борисов се извинил за „мисирките“ и „тулупи“.

Относно дебата в Европейския парламент за ситуацията в България, зам.-външният министър каза, че „обругаването“ на България е било заради коалицията на леви и десни.

„Докладът е добре балансиран, отбелязва темите, върху които да работим. Г-н Борисов и българското правителство са добре познати с решенията, които взимат“, настоя Георгиев.

Като пример той даде диверсификацията на електроенергията, обновяването на военната техника, вдигането на доходите и други.

„Много обичам тази теза, когато отидат и си обругаят собствената държава. Когато кажеш, че има проблем, да кажеш, че се търсят решения“ – така Георг Георгиев коментира позицията на евродепутата от ДСБ Радан Кънев.


Видео: bTV

 

По публикацията работи: Моника Цанкова