След 3 дни в болница: Тръмп се върна в Белия дом (ВИДЕО)

90

Американският президент Доналд Тръмп се завърна в Белия дом. Там той ще продължи лечението си от Covid-19, след като прекара три нощи в болница.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова във видеопослание американците да не се страхуват от пандемията и да излизат навън, след като пристигна в Белия дом от военната болница, където бе лекуван от Covid-19, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Макар лекуващите го лекари да казват, че той „още не се е оправил напълно“, Тръмп се появи без предпазна маска във видеото, отбелязва Ройтерс. Още с пристигането си в Белия дом той демонстративно свали маската си, противно на правилата на здравните власти. Тръмп поздрави журналистите от президентския преспул, но не отговори на въпросите им, казвайки само: „чувствам се добре“.

„Не се страхувайте от него /коронавируса/. Ние ще го победим. Ние имаме най-доброто медицинско оборудване, най-добрите лекарства“, каза Тръмп във видеопосланието си в социалните мрежи.

„Не му позволявайте да се разпорежда с живота ви, излизайте навън, бъдете внимателни“, добави той.

 В Белия дом е подготвено специално изолирано помещение, в което Тръмп ще може да работи след завръщането си от болницата, съобщи Си Ен Ен. Президентът ще използва работния кабинет на третия етаж, както и няколко помещения до офиса на лекуващия го лекар Шон Конли. В помещенията има приемна и кабинет за преглед на пациенти. Всичко е разположено така, че Тръмп да работи по-далеч от Западното крило, където се намират Овалният кабинет на президента и офисите на най-близките му помощници.

Повече от 7 милиона и 400 000 души са заразените в Съединените щати, а починалите са вече 210 000.

По публикацията работи Снежина Раева