Прогноза за времето във вторник

75

Времето над цялата страна ще бъде различно – на места слънчево, на други по-ветровито или дъждовно

Със слаб до умерен вятър от северозапад ще започне да прониква по-хладен въздух, но в Източна и Южна България вятърът ще се задържи от юг и температурите ще останат високи. Над Западна България ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, а след обяд облачността ще се увеличи и над централните и източни райони от Дунавската равнина и там на места ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 21° в северозападните райони до 33° в югоизточните, в София 24°-25°.

В масивите от Западна България ще бъде облачно с превалявания от дъжд, като след обяд ще превали на места и в Централна Стара планина, и Родопите. Вятърът ще се задържи умерен и силен от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 14°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха между 25° и 30°. Температурата на морската вода е 22-23°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.