Алена отправи предупреждение към българите: Внимавайте в събота

blank
Кадър: bTV

Огледалните дати през годината са малко на брой, но те не носят семейно щастие.

Не е редно браковете да бъдат сключвани в събота заради деня на Сатурн и на мъртвите, но може да се сключват след 17.00 часа. Това посочи астрологът Светлана Тилкова – Алена по повод очаквания бум на сватби тази събота – 10.10.2020, пише trud.bg.

Десетки двойки в цялата страна ще се венчаят на тази дата. Повечето са избрали деня, защото се надяват огледалната дата да им донесе късмет. Според тях единицата е ново начало. Присъствието на двойките в годината пък също имало щастлива роля, коментират влюбените. Числото две е подчинено на Венера – Богинята на любовта.

Поне 17 влюбени двойки ще се венчаят в Бургас. Те са на възраст от 25 до 56 години. Освен от Бургас, младоженци има и от Малко Търново, Созопол, Карнобат, Варна и Стара Загора.

“Датата за сватба се определя съгласно датите на двамата партньори”, обясни Алена.

Тя напомни, че е задължително да са отпадали съдбовните забрани за брак и на двамата младоженци, ако са имали такива. По думите всички дни от седмицата, без събота, са подходящи за брак, но най-добрите са петък – ден на Венера, и неделя – ден на Слънцето.

COVID-19 не плаши влюбените

Въпреки че коронавирусът съвсем намали сватбените тържества, датата 10.10.2020 привлича младоженци, твърдят ритуалчици от Шумен. Часове за няколко тържествени ритуала са запазени на Паметник “Създатели на българската държава” над Шумен идната събота.

15 влюбени двойки са избрали 10 октомври 2020 г., за да си кажат “Да” и заедно да продължат живота си, сочи и справката на дирекция “Гражданска регистрация и административно обслужване” (ГРАО) в Община Стара Загора.

През последните години най-предпочитаната дата за вричане във вярност е била 18 август 2018 г., когато са се бракосъчетали 21 двойки.