Любимите на мнозина яйца са чест гост на трапезата на българина. Дали на закуска или на другите хранения, яйцата писъстват под всякаква форма в храненето ни.
Трябва обаче да се отбележи, че много хора правят грешката да варят яйца, като ги поставят директно в кипящата вода тенджерата. За да бъдат яйцата по-вкусни и нежни, а черупките лесно да се отлепят, е важно да се направи още една стъпка, , предаде DarikNews.
Много хора смятат, че варенето на яйца е много лесно. Просто трябва да сложите малко вода в тенджера, да сложите яйца и да готвите около 10 минути. В резултат на това яйцата, приготвени по този начин, не само много трудно могат да се обелят, но и не са с много добър вкус.
Първо яйцата трябва да бъдат оставени да киснат в студена вода за около десет минути. Така че, по време на варенето яйцата няма да се напукат и в резултат ще се окажат много нежни и приятни на вкус, освен ако не бъдат преварени.
Също така, след сваряването, не забравяйте да потопите отново яйцата в студена вода, за да помогнете за лесното отстраняване на черупките.
Днес, когато все повече хора осъзнават нуждата от здравословен начин на живот, хранителните добавки се…
Гражданско движение за президентска република даде старт на национална информационна кампания Националната кампания за президентска…
В света на гейминга компромисите нямат място – всеки детайл може да бъде решаващ в…
В съвременния свят все повече длъжности и професии са обвързани с употребата на техника. Това…
Личното ни възприемане на стойността на парите е нещо много специфично. Според средата, в която…
Днес се проведе пресконференция на Гражданския съвет на ГРАЖДАНСКО ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА за област…
Leave a Comment