Ето какво каза Цветанов за Борисов и протестите в България

285

Бившия втори в ГЕРБ, Цветан Цветанов, проговори за протестите в България, които продължават повече от 80 дни.

През дните на протестите Борисов и кръгът около него много умело успяха да разделят протеста и българското общество на две – едни, които подкрепят протеста и други, които не го подкрепят, коментира Цветанов, предаде БНТ.

„Нямам абсолютно никакво съмнение в „Републиканци за България“, че ще бъде представена в българския парламент, въпросът е колко ще бъде групата, с която ще представляваме нашите избиратели и е много важно да се очертае един сериозен, реален хоризонт за страната ни и това ще бъде политическата риторика, която ще изповядваме в предстоящите няколко седмици и месеци“, каза лидерът на „Републиканци за България“.

„Всички партии ще получат някъде около 500 000 гласа, поне водещите, и ще има едно многообразие в следващия парламент, въпросът е дали всеки ще може да загърби егото си.

„Политиците в България днес се фокусираха само и единствено върху това дали ще разделим протеста, дали протеста ще стихне, дали ще дадем по 50 лв., докато сме в управление на българските пенсионери. Това не е решение и това не е хоризонт, защото никой не говори за важните неща, които са в Европейския съюз. Това е съдебната система, прозрачността, която трябва да има, зелената сделка, защото България ще бъде пряко засегната, ако ние не се подготвим с дългосрочна стратегия“, заяви Цветанов.Ejf ud