Румен Радев откри военното изложение в Пловдив (ВИДЕО)

blank
Кадър: Vbox7

Заедно с него на откриването присъстваха двама министри – Красимир Каракачанов и Лъчезар Борисов

Президентът Румен Радев присъства на откриване на военно изложение в Пловдив. Заедно с него бяха министърът на отбраната Красимир Каракачанов и министърът на икономиката Лъчезар Борисов. В Международния панаир за 14-та поредна година се провежда международното изложение „Хемус”.

Каракачанов подчерта, че въоръжената отбрана е изключително важна за българската икономика и правителството ще продължи да подкрепя военната ни индустрия не само към този момент, но това ще правят и следващите правителства.

При откриването Радев заяви, че се надява и очаква, въпреки ограничения ресурс, Министерството на отбраната да закупува все повече въоръжения и техника от индустриалните ни комплекси.

„В проектите за модернизация на българската армия, които започнаха преди няколко години, основна наша цел е да включим като присъствие и участие в тези проекти за модернизация основно български фирми, които да участват, за да може това да допринесе за развитие на българската оръжейна индустрия”, заяви Каракачанов.

„Очакваме българската държава да подкрепя още повече тази индустрия с облекчени условия за производства и стимулиране на реализацията на продуктите, за да може нашият военно-промишлен комплекс да утвърждава своя авторитет и да утвърждава и разширява своето влияние на международните пазари”, каза Радев.

Междувременно от БСП поискаха премиерът да се яви в парламента, за да обясни откъде ще дойдат парите за закупуване на новите изтребители F-16.


Видео: NOVA

 

По публикацията работи: Моника Цанкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

- Реклама -