ДПС: Отлагането на диалога днес може да е с по-тежки последици за утре (ВИДЕО)

44

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ съобщава извънредни новини от централата на партията след заседание на Централното оперативно бюро

„Повод за днешното изявление са десетките декларации, получени от наши симпатизанти и европейската либерална общност“, обяви в началото на брифинга Карадайъ.

Той отбеляза, че поругаването на национални символи като герба и трибагреника е труднообясним процес, който показва липса на перспектива, липса на ясна визия, липса на идеи в организаторите на протеста.

„Анти ДПС кампаниите обикновено означават това – опит за акумулиране на енергия. Нашите структури остро осъждат този вандализъм, който няма място в демократична България като демократичен протест“, заяви Карадайъ.

„Преди 11 години ДПС предупреди – най-лошото е мутризацията на политиката. От 4 години ДПС последователно иска оставката на това правителство.“

„Призивът ни за диалог за търсене на изход от политическата криза, съчетана със здравна, социална и икономическа криза, не бе чут от двете страни на барикадата“, отбеляза още той и посочи, че анти ДПС кампанията цели единствено медиен интерес и политическа реализация на властовите амчиции на нереализирани политици.

„30 години нашата мисия е да сме пазители на целостта на страната, мира и сигурността, на стабилността, на демокрацията, гарант за правата и свободите на българските граждани, за достойното място на страната ни в европейското семейство. В тази ситуация единственото разумно поведение е диалог за намиране на решение за изход от политическата криза, спешни действия с цялата отговорност на политици и държавници. Докато не е станало късно. Отлагането на диалога днес може да е с по-тежки последици за утре“, подчерта Мyстафа Карадайъ.

Той посочи още веднъж – диалогът е важен, има различни начини да се стигне до него. „Нашата декларация все още е актуална и важна“, заяви той.


Видео: Novini.bg

 

По публикацията работи: Моника Цанкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама