Художник нарисува най-голямата картина в света.Иска да влезе в „Гинес“

blank
Снимка: Pixabay

Художник нарисува най-голяма картина в света.Иска да влезе в „Гинес“. Той е използвал над 5 000 литра боя и около хиляда четки.

Британският художник Саша Джафри има за цел да постави рекорд на „Гинес” за най-голяма картина върху платно в света и да събере 30 милиона долара за здравни и образователни инициативи за деца в най-бедните райони на света, предава БТА.

Гигантското платно се намира на пода на балната зала в луксозен хотел в Дубай. Картината върху малко под 2 000 квадратни метра е почти завършена, съобщи NOVA.

Гигантската картина „Пътешествие на хуманността” на 44-годишния художник ще се продаде на търг през февруари догодина, разделена на 60 отделни части.

„Те ще притежават част от най-голямата картина, създавана някога, но по-важното е, че ще притежават част от историята”, казва творецът.

В продължение на седем месеца той работи по 18-20 часа в денонощие върху произведението, за което е използвал над пет хиляди литра боя и около хиляда четки.

„Беше дълго пътешествие. Картината пресъздава душата на Земята, природата, човечността, любовта и грижата на майката, защитата и напътствията на бащата, докато водят децата през живота и ги карат да се чувстват сигурни, обичани и смели, за да им поникнат криле, да осъществяват мечтите си”, добавя още художникът.

 

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

- Реклама -