Започват протести срещу затягането на мерките против COVID-19. Първи са Мадрид

352

Усещането за затягане на мерките срещу пондемията все повече се засилва. Както у нас, така и в чужбина страхът от COVID-19 тихо се прокрадва. 

Жителите на Мадрид излязоха на протест заради мерките на местната власт в борбата срещу пандемията и въвеждането на нови рестрикции в кварталите с най-много заразени, предаде DarikNews.

Част от протестиращите скандираха „За всички или за никого!” в знак на несъгласие срещу мерките на Аюсо да въведе нови рестрикции от понеделник в бедняшките квартали на испанската столица, където има най-голям ръст на заразени с коронавирус.

Новите мерки ще засегнат около 860 000 души, които няма да имат право да напуснат жилищните си райони, освен за да отидат на работа, на лекар и на училище. Парковете в тези части на града ще бъдат затворени, а магазините и ресторантите ще трябва да ограничат броя на клиентите си на 50 % от своя капацитет, съобщи МИА.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама