Ето докога ще се задържи лятно време

329

Дългият уикенд, който ни изненада със слънце и приятни температури, изобщо не напомня, че само след броени дни идва есента. По думите на климатологът Георги Рачев, лятото ще остане до края на месеца, без оклебание.

Даже от температурите ще започнат да се покачват още в понеделник. Оказва се, че лятото продължава и то до края на месеца, предаде NOVA.

„Другият петък ни очакват температури между 33-35 градуса. Това не е типично, но се случва. От 2000 година насам живеем в по-топъл период. Септември е с 5 градуса над нормата, което е много”, смята Рачев.

„Август си отиде сух. Септември се очертава същото. Само Разград е покрил нормите си. В момента на морето ще бъде малко по-хладно през уикенда. През цялата нова седмица обаче времето ще е идеално за море. Да не забравяме, че септември е есенен месец. Очаква се и октомври да е по-топъл”, заяви той.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама