Скандалът с проверките: Познават ли се Пеевски и шефът на „Хиполенд“

744

Скандалът, който се вихри в държавата, свързан с проверките в голямата верига магазини набира скорост.

Собственикът на „Хиполенд“ опроверга инсинуациите на „Да, България“ по адрес на депутата от ДПС Делян Пеевски във връзка с изпратената вчера финансова проверка на фирмата, предаде btv.

В петък, след като екипи на икономическата полиция, НАП и надзора на пазара към агенция „Митници“ направиха проверка в обекти на веригата заради съмнения за нелоялни и непазарни търговски практики, дясната ръка на Христо Иванов – Иво Мирчев, отправи обвинения по адрес на Пеевски на фона на играчките в един от магазините на фирмата и навърза бизнес интереси, предаде DarikNews.

Така проверката на държавните органи бе приписана на депутата от ДПС, след като само преди два дни неговата партия поиска оставката на правителството на Бойко Борисов и на президента Румен Радев, и отказа подписи за нова Конституция.

Мариан Колев нашумя, след като коментира в социалните мрежи обгазяването на сина си по време на протеста на 2 септември пред бившия Партиен дом и навърза едновременното пристигане на проверка във фирмата му от няколко държавни органа с публичната си реакция.

Днес Колев заяви, че не познава Пеевски и не се е срещал с бизнесмени, чиито имена навърза в разсъжденията си Иво Мирчев.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама