Ще се запази ли 14-дневната карантина в България

4641

Министърът на здравеопазването е на мнение, че карантината от 14 дни, към която се придържа нашата страна, трябва да продължи да се спазва. Това заяви проф. Ангелов по време на Неформална видеоконференция на Съвета на Европейския съюз.

България стриктно се придържа към 14-дневната карантина, препоръчвана от Световната здравна организация (СЗО), Центъра за контрол и превенция на заболяванията в Атланта (CDC) и Европейския център за превенция и контрол на заболяванията. Това заяви здравният министът проф. Костадин Ангелов, предаде NOVA.

„Считам, че на база на научните препоръки и предвид наближаващия грипен сезон, следва и занапред да се придържаме към така установените правила. Приемането на различна минимална продължителност, с възможност за по-стриктни разпоредби, ще има отново за последица различни мерки в държавите членки“, подчерта още министър Ангелов.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама