България

Обявени са 32 вакантни места за оркестранти в Българската армия

Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов е обявен конкурс за приемане на военна служба на 32 оркестранти.

Вакантните места са в Представителния и военните духови оркестри на Сухопътни войски, Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили, Представителния духов оркестър на Военноморските сили, както и в Гвардейския представителен духов оркестър, Военния духов оркестър на НВУ „Васил Левски“ и Военния духов оркестър на Съвместното командване на специалните операции. 

Обявените места във военните духови оркестри на Сухопътните войски са общо 14 – за военни формирования в София, Стара Загора, Карлово. Десет са вакантните позиции за оркестранти за военния духов оркестър на Съвместното командване на специалните операции в Пловдив. По три места са обявени за Представителния духов оркестър на ВВС, за военно формирование 28000 – Граф Игнатиево, и за Представителния оркестър на ВМС – за военно формирование 52290 – Варна. В Гвардейския представителен духов оркестър и в оркестъра на НВУ „В. Левски“ има по едно вакантно място.

За всички длъжности се изисква средно музикално образование. Кандидатите трябва да отговарят на изискванията на чл. 141, ал. 1 и ал. 6 от Закона за отбраната и Въоръжените сили на Република България (ЗОВСРБ). Те трябва да подадат заявление, както и необходимите приложения към него, до командира на Националната гвардейска част чрез структурите на Централно военно окръжие (ЦВО) по местоживеене на постоянния си адрес. Срокът за приемане на документи е 23 октомври 2020 година. 

Конкурсът включва изпит на музикален инструмент, изпит по физическа подготовка, изпит – тест за обща култура и събеседване.

Пълните условия за участие в конкурса, необходимите документи и специфичните изисквания за отделните длъжности са публикувани на интернет страницата на Министерството на отбраната в рубриката „Обяви и конкурси“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Снежи Раева

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Прогнози за интериорния дизайн през 2025 г.: какво да очакваме?

С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…

преди 1 седмица
  • Спонсорирани

Какви документи са необходими за данъчна оценка на имот?

Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…

преди 1 седмица
  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 1 месец
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 2 месеца
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 2 месеца
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 2 месеца