Измамник се представи за полицай и прибра 2 075 лева и златото на баба в Силистра

0
blank
Снимка: Pixabay

По горещи следи служители на РУ-Силистра установиха 28-годишен, съпричастен към извършена вчера телефонна измама. Нейна жертва станала 74-годишна жена от областния град, съобщиха от МВР.

На домашния си телефон тя получила обаждане от мъж, представящ се за полицейски служител, който заявил, че домът ѝ е набелязан от крадци, действащи агресивно и брутално. За нейна сигурност предложил да вземе на съхранение в полицията ценностите в семейството – 2 075 лева и две златни халки, които жената предала на непознат в близост до дома си.

След сигнала в полицията веднага са предприети незабавни оперативно-издирвателни действия, в рамките на които по горещи следи бил установен 28-годишен мъж. Той е задържан за срок до 24 часа.

Към момента е изяснено, че мъжът е участвал в качеството на куриер в престъпната схема. Продължава работата по изясняване на случая и установяване и на други лица, съпричастни към него.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама