Опасни жеги днес. Очакват се рекордни температури

165

Август си отива с високи температури и слънчево време. И днес е в сила опасност от пожари. Трябва да бъдем внимателни сред природата. Очакват се температури над 38 градуса.

За София неделята ще е особено гореща с температури от 33 градуса, до над 38 в Дунавската равнина и в Югозапада. В сила е жълт код за жеги в почти цялата страна. В по-голямата част от страната – безветрие, в източните райони – слаби пориви, по-осезаеми на югоизток и около крайбрежието, предаде NOVA.

По Черноморските брегове днес морето ще е неспокойно с височина на вълните до към 2 метра. Още в понеделник вълните ще отслабват с тенденция във вторник водата да е кристално спокойна.

Запазва се висок рискът от горски и полски пожари в почти всички области на Източна България. Най-висока опасност (екстремална по скалата на НИМХ) има в Североизтока (Велико Търново, Русе, Търговище) и Югоизтока (Ямбол и Хасково).

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама