Тръмп отправи конкретни обвинения за забавянето на ваксините

164

Американския президент Доналд Тръмп, обвини „дълбоката държава“ в Администрацията по храните и лекарствата (FDA), без да представи доказателства, че бавят изследването на ваксините за COVID-19 пред президентските избори през ноември,

В публикация в Twitter Тръмп каза, че “дълбоката държава, или който и да е“ във FDA затруднява лекарствените компании да записват хора за клинични изпитвания за тестване на ваксини и терапии за новия коронавирус, предаде Fokus.

Коментарът дойде, след като Reuters есклузивно съобщи в четвъртък, че висш служител на FDA е заявил, че ще подаде оставка, ако администрацията на Тръмп одобри ваксина, преди тя да бъде доказана като безопасна и ефективна.

„Очевидно те се надяват да отложат резултатите чак след 3 ноември. Трябва да се съсредоточите върху скоростта и да спасите животи! “ – написа Тръмп в социалната мрежа“Туитър“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама