Планират масово тестване за COVID-19 във Великобритания

49

Великобритания планира да започне редовни тестове за Ковид-19 на цялото население

Целта е да се ограничи разпространението на вируса и да намали ограниченията, засегнали тежко страната, предаде Ройтерс, цитирани от Дарик.

Здравният министър Мат Ханкок каза, че правителството изпробва редица нови, по-бързи тестове, които могат да дадат моментален резултат и се надява те да бъдат въведени към края на годината.

Правителството на премиера Борис Джонсън беше подложено на тежки критики заради подхода си към борбата с пандемията. Критиците му заявяват, че се е забавило с въвеждането на карантина, както и със започването на тестове, които да покажат доколко се е разпространил вирусът.

Сега Великобритания има най-високата смъртност в Европа и най-тежкото свиване на икономиката сред страните с големи напреднали икономики.

„Масовите тестове на населението, при които ще превърнем в норма хората да си правят редовни тестове, което ще ни позволят да възстановим отново някои свободи, е голям проект на правителството“, заяви Ханкок пред радио Би Би Си.

По публикация работи: Моника Цанкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама