COVID-19 в „Ливърпул

52

Първи случай на коронавирус във футболния шампион на Англия „Ливърпул“

Според австрийския „Kronen Zeitunq“ един от присъстващите на лагера на мърсисайдци е дал положителна проба за заразата, пише bTV.

Австрийските и английските медии заявяват че от отбора не съобщават кой е заразен и дали става дума за футболист или служител на „Ливърпул“. Тимът продължава да тренира: въпреки положителния тест. Играчите не са разделени на групи и подготовката върви по план.

Мърсисайдци са изолирани още с пристигането си в Австрия. Те са настанени в хотел близо до малкото градче Заалфелден в провинция Залцбург.

Там те ще се подготвят за мача си с „Арсенал“ на 29-ти август Традиционната среща между шампиона и носителя на Купата на Англия ще определи кой да вземе „Къмюнити шийлд“. Двубоят ще се играе на „Уембли“ в Лондон.

Първоначалните планове на мениджъра Юрген Клоп, който през миналия сезон успя да изведе „Ливърпул“ до първа титла от 30 години насам, бяха тимът да се подготвя във Франция. Само че там мерките за влизане от Англия бяха затегнати заради повишената опасност от заразени на Острова.

Мърсисайдци бяха тествани за CОVID-19 при заминаването си за Австрия в събота (15 август). Играчите, треньорите и персонала са подлагани на проверка за заразяване на всеки 2-3 дни.

 

По публикацията работи: Моника Цанкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама