Проучване показало връзката между L-цистеина и симптомите на махмурлука
Консумацията на продукти с високо съдържание на аминокиселината L-цистеин може да намали симптомите на махмурлука, твърдят финландски учени, пише Дарик.
L-цистеинът се съдържа в големи количества в суровите яйца, суровите слънчогледови семки и зеления грах.
Учени от Финландия направили експеримент, в който доброволците с признаци на махмурлук били разделени на две групи.
На едната дали таблетки L-цистеин, а другата ползвала плацебо.
Количеството алкохол, който участниците изпили в рамките на три часа, бил равен на 1,5 грама на килограм тегло.
*******
Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment