Първи опит: Депутатите не можаха да съберат кворум на извънредното заседание на парламента (ВИДЕО)

75

ГЕРБ няма да участва в извънредното заседание на парламента. Това заяви в „Тази сутрин“ депутатът от управляващата партия Александър Ненков.

По думите му народните представители от ГЕРБ са дошли на работа от уважение към институцията, но няма да се регистрират, предаде bTV.

Първият опит за регистрация в 9 ч . се провали. Само 78 депутати се регистрираха за началото на извънредното заседание на Народното събрание. Няма кворум, обяви в 9,03 ч парламентарната шефка Цвета Караянчева и насрочи нов опит за старт на заседанието след 20 минути, предаде „24 часа“.

Ненков обясни, че те няма да участват в заседанието поради две причини.

Първата е, че според тях причините за свикването на парламента са „безумни“. От БСП настояват правителството на Бойко Борисов в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета заради социално-икономическите мерки за преодоляване на кризата с коронавируса. И още – изслушване на министър-председателя и министъра на вътрешните работи.

Ненков обясни, че актуализация не е необходима, защото такава е правена през април месец. Той добави, че втората причина е, че „БСП превръща парламента в арена на вътрешнополитическите си спорове“.

Депутатите от ВМРО също няма да присъстват в залата. От партията обясниха, че мандатът им ще приключи, когато изпълнят всички обещания към избирателите си.

По публикацията работи Снежина Раев

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама