Любимите жени на Фидел Кастро, които го предадоха

blank
Кадър: YouTube

Днес се навършват точно 94 години от рождението на Фидел Кастро – една от най-знаковите фигури на всички времена

По този повод решихме да обърнем поглед към една интересна тема от живота, а именно: С колко точно жени е бил той?

Според някои предположения те са над 3 хиляди, пишат от woman.bg. Според други – десет пъти повече. В Куба се говори, че персоналната охрана на Ел Коменданте лично „набирала“ красавици за спалнята на диктатора. Това се случвало най-вече по плажовете, където най-ясно се виждали перфектните мерки на хубавиците. Те пък никога не отказвали на любезната покана. Просто в Куба това било в реда на нещата. Дали обаче диктаторът някога е бил истински влюбен? Коя е жената, за която си е мислел в последните си часове? Все въпроси, чиито отговори така и няма да разберем.

Едно обаче е ясно – приживе жените обожаваха Фидел – обичаха го и го предаваха с еднаква страст.

Първата, която му обърна гръб бе сестра му Хуанита. Тя се оказва един от най-опасните агенти на ЦРУ на острова и нееднократно заявява, че не подкрепя по никакъв начин режимът, наложен от по-големия й брат. Дали е правила опити да убие Фидел? Според властите в Хавана – поне 5. Според ЦРУ – никога.

Сред жените, обичали и предали Фидел е и легендарната американска шпионка Марита Лоренз. Тя попада в прегръдките на Кастро през 1959 г., когато е още 19-годишна. Между двамата се разиграва бурен любовен романс, но не след дълго се разделят, а момичето забременява и прави аборт. Година по-късно Лоренз се връща в Куба със задача от ЦРУ да отрови Кастро. Тя го предава, но така и не успява да го убие. Преди да напусне Куба все пак се разкайва и разкрива заговора на държавния глава, признавайки му, че все още го обича.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама