България

Счупени шезлонги, непочистени бани и кренвирши за закуска в 4-звезден хотел по Черноморието (ВИДЕО)

Мизерия в хотел вместо обещания 4-звезден лукс по Черноморието

Мизерия в хотел вместо обещания 4-звезден лукс по Черноморието. Туристи били настанени в стаи със скъсани чаршафи, ръждясали мебели и непочистени бани. Служителите не носели предпазни маски, а обслужването по нищо не отговаряло на категорията на хотела, твърдят потърпевшите, които избрали да почиват в Царево, предават от Нова.

Един от потърпевшите е Емил Емилов и семейството му. Когато пристигат реалността се оказва далеч от звездната категория, която е описана в офертата.

„Качихме се в стаята и веднага установих липса на кърпи и кошара за детето ми, която ми беше обещана. Имаше паяци над главите ни, по чаршафа имаше кръв”, разказа мъжът.

Вместо обещания „ол инклузив“, семейството получава кренвирши с яйца и бисквити с мюсли. Неволите продължават и около басейна. „Нямаше спасител. Едно от децата си поряза крака на стъкло”, сподели Емил.

„Условията са недопустими. Храната трябва да бъде събирана от определен член на екипа, масите трябва да са на отстояние минимум 1,5 м една от друга и да се поддържат хигиенни изисквания”, обясни експертът по туризъм Кристиян Рамналиев.

Екип от журналисти е отишъл в хотела, за да провери на място дали са изпълнени тези условия. Посрещнати са били от жена, която по думите й временно замества рецепциониста и е отказала да застане пред камера. Докато чакали, туристите в хотела започвали да се оплакват пред камерата един през друг. Една от жените разказала, че в хотела нищо не се е променило отпреди 11 години, когато за последно е почивала тук. Предпочела е да остане анонимна, защото ваканцията й още не е приключила. Но потвърждава, че условията са мизерни, а обслужването – далеч от 4-те звезди.

Репортерите на Нова са подали сигнал до контролните органи и са се върнали отново в хотела, но този път с инспекторите от КЗП и министерството на туризма.

Съществени нарушения по време на проверката обаче не били открити. Счупените шезлонги и скъсаните чаршафи вече ги няма, а персоналът е с предпазни маски. В посетените стаи и ресторанта хигиената също е спазена по време на инспекцията. Комплексът се състои от 3 блока и само една част от него функционира като хотел. В останалите две, сред които и зона с апартаменти, проверяващите не били допуснати.

„Няма да допусна нелоялност и то в сезон, в който се намираме при ниска заетост и при условията на пандемия, така че аз ще бъда изключително рестриктивна по отношение на спазването на законовата норма”, категорична е Марияна Николова, министър на туризма.

За да се избегнат неприятни изживявания през летните месеци, контролните органи засилват проверките по морето. Инспекции ще има и с таен клиент.

Видео: NOVA

По публикацията работи: Моника Цанкова

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Редакция Нова Вест

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Прогнози за интериорния дизайн през 2025 г.: какво да очакваме?

С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…

преди 9 часа
  • Спонсорирани

Какви документи са необходими за данъчна оценка на имот?

Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…

преди 9 часа
  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 1 месец
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 2 месеца
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 2 месеца
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 2 месеца