Котка измина повече от 60 км за месец и половина. Вижте защо

blank
Снимка: Pixabay

Рижа котка на име Гарфийлд измина 64 километра и се върна при стопаните си във Великобритания

Рижа котка на име Гарфийлд измина 64 километра и се върна при стопаните си във Великобритания, съобщи „Сън“, цитирани от Дарик.

На 8-ми юни Нийл Пейн и съпругата му Леса дават 3-годишния Гарфийлд на друго семейство. На 20-ти юни обаче котката избягала от новите собственици, живеещи в северен Лондон. Месец и половина по-късно, на 30-ти юли, домашният любимец се явил в английското село Шилингтън на прага на къщата на Пейн.

„Невероятно е. В началото не вярвах, че това е той. Леса отиде до вратата, извика името му и той скочи върху нея. Това е просто невероятно. Той е изминал над 64 километра, за да ни намери“, казва Нийл.

„Не разбирам как една котка, която никога не е излизала навън, може да се върне у дома“, допълни той.

Двойката решила да остави Гарфийлд у дома. „Сега вече не можем да го дадем – той доказа, че мястото му е тук“, подчертава Нийл.

По-рано беше съобщено, че в американския град Солсбъри, Масачузетс, котка се завърнала у дома пет години след загубата й. Домашният любимец се намирал на 32 километра от къщата на собственика в крайбрежен град в окръг Есекс.

 

По публикацията работи: Моника Цанкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

- Реклама -