Нова „такса успех“ искали от Министерството на икономиката

97
blank
Кадър: БТВ

Министерство на икономиката открива гореща телефонна линия за сигнали за корупция. Това обяви по време на брифинг в парламента министърът на икономиката Лъчезар Борисов

Линията се разкрива във връзка с получен сигнал, свързан с получаване на „такса успех“ за бизнес проекти, финансирани с евросредства. Министър Борисов посочи, че започва проверка на инспектората към икономическото министерство във връзка със сигнала и се закани, че всеки по веригата ще понесе своята отговорност.

Той заяви, че новите икономически мерки са на стойност 1,8 млн. лв. и обясни, че минималната сума на един проект е между три и десет хиляди лева и изтъкна, че въпросната „такса успех“ варира между 40 и 60 процента от размера на проекта. Борисов уточни, че вече е внесен сигнал в прокуратурата и ДАНС. Той беше категоричен, че въпросната практика ще бъде пресечена и че е разговарял вече с премиера Борисов по темата.

Горещата линия е с номер 02 940 74 21, сигнали могат да се поддават и на signali@mi.government.bg

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

- Реклама -