БАПЗГ със силни думи за починалата от Covid-19 медицинска сестра

454
Снимката е илюстративна

Управителният съвет на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи изказва своите съболезнования на семейството, близките, приятелите и колегите на медицинска сестра Марийка Петкова Йонкова, която почина на 68-годишна възраст вследствие на усложнения от коронавирусна инфекция. Това се съобщава в съболезнователен адрес на БАПЗГ.

Медицинска сестра Марийка Йонкова отдаде повече от 40 години за своите пациенти и обучи много млади медицински сестри в тънкостите на професията. Колегите ѝ от „МБАЛ-Пазарджик“ помнят нейната всеотдайност като хирургична сестра.

Същите думи за нейния висок професионализъм и човещина казват и колегите ѝ от нейната последна месторабота – Отделението по урология в УМБАЛ „Пълмед“ ООД – Медицинска структура „Здраве“.

Ще помним медицинска сестра Йонкова като човек и професионалист с голямо сърце! Поклон пред нейната любов, всеотдайност и себеотрицание!

Светла ѝ памет!, се казва още в съболезнователното писмо на БАПЗГ.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама