Полагат нова мантинела в участъка на тежката катастрофа на АМ „Тракия“ (СНИМКИ)

blank
Снимка: АПИ

Предвижда се цялостно обновяване на трасето и на всички съоръжения по него 

След обобщението и коментарите на компетентните ограни, че пътната инфраструктура при 160-тия км на АМ “Тракия” категорично не е причина за пътнотранспортното произшествие, инж. Досев допълни: „Това, че мантинелите при 160-ия км на АМ “Тракия” са стари, не означава, че са опасни.“ Той подчерта, че ограничителните системи нямат вина за настъпване на пътния инцидент.

Инж. Досев отбеляза, че през есента предстои да започне планираният отдавна ремонт на 52 км от АМ “Тракия” в участъка от 156-ия км до 208-ия км. Предвижда се цялостно обновяване на трасето и на всички съоръжения по него, подмяна на ограничителните системи за пътища /мантинели/ и полагане на нова хоризонтална маркировка. След средата на септември, за да не се затруднява трафикът към Южното Черноморие, ще започне ремонтът в платното за Бургас, а през следващата година се планира и обновяването на платното за София в този участък. Прогнозната стойност на ремонтните дейности в платното за Бургас е около 60 млн.лв., посочи инж. Досев. В тези 52 км са включени и пуснатите в експлоатация през 2007г. 40 километра от Чирпан до Стара Загора /от км 168 до км 208/, в които ограничението на скоростта е 90 км/ч.

На въпрос за ограниченията на тежкотоварния трафик в почивните дни през летния сезон, инж. Досев посочи, че забраната е временно отменена. Това е вследствие на европейско предписание за осигуряване на по-добър транспортен достъп и снабдяване на стоки от първа необходимост предвид епидемията от COVID-19 и продължава да се поддържа, за да се осигури по-бързо възстановяване на транспортния бранш и товарните превози. Той подчерта, че в минали години забрана за движение на тежкотоварни автомобили в неделя в конкретния участък при 160-ти км е имало по направлението Бургас – София, а товарният автомобил, причинил катастрофата, се е движил в посока София – Бургас.

 

blank
Снимка: АПИ
blank
Снимка: АПИ

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама