Собственик на механа в Свищов уби клиент след побой

800

Убит мъж и друг изпаднал в кома след сбиване в механа

Вчера около 00.35 ч. служители на полицейското управление в Свищов са получили сигнал за разследване на инцидент в заведение в крайдунавския град, съобщи ОД на МВР-Свищов за Нова Вест. По данни на тъжителя в заведението е станало сбиване, като единия от потърпевшите е изпаднал в кома. На мястото са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ.

Установени са трима мъже на средна възраст, всички от Свищов. Констатирана е смъртта на единия от тях. Другите двама са били откарани в Спешна помощ, като единият от тях е с охлузни рани и е освободен за домашно лечение, а другият е настанен за наблюдение с комоцио. В хода на проведеното разследване е изяснено, че пострадалите са били клиенти на заведението. Между тях и представител на управителя – 38-годишен мъж от Свищов е възникнала разпра, която е прераснала в сбиване, след което 38-годишният мъж е напуснал заведението.

След проведени незабавни оперативно -издирвателни мероприятия той е установен и задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.