Арестуваха Иво Мирчев в Росенец

851

В летните сараи на Ахмед Доган напрежението ескалира. Стигна се до арест на член на  Демократична България. Това е лицето Иво Мирчев, който беше повален на земята. 

Напрежение възникна между протестиращите и полицията в Росенец. Ескалацията съвпадна с началния час на обедните новини на телевизиите. Протестиращите, поканени в акцията на Христо Иванов да плажуват свободно, опитаха да пробият полицейския кордон, който ги разделя от другия протест – на активистите на ДПС. Иво Мирчев от Демократична България бе арестуван и отведен от полицията,предаде “ Канал 3″

На земята бяха съборени полицаи. Протестиращите на „Да, България“, сред които и Васил Гюров, напират да отидат по суша до плажа, но униформените не ги допускат. На място пристигна и бургаският кмет Димитър Николов заедно със самия Христо Иванов.

Кметът бе замерян с бутилки вода. Той заяви, че е грешка да не бъдат допуснати да отидат на протест на плажа привържениците на Иванов, защото имали разрешение. Директорът на бургаската полиция обаче, комисар Сотиров, беше категоричен, че е длъжен да запази живота и здравето и на двете групи протестиращи и затова няма да пропусне плажуващите протестиращи да продължат до плажа.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама