На извънреден брифинг Борисов прочете писмо от НСО (ВИДЕО)

296

Той се провежда в Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов, вътрешният министър Младен Маринов и транспортният министър Росен Желязков с брифинг в Министерския съвет.

Премиерът представи писмо от НСО и преди това припомни историята на цялата случка в парк „Росенец“.

В писмото е казано, че във връзка с пребиваването на лице, което е охранявано в парк „Росенец“. „Паралелно с това, само се засекретено, се получава друго писмо, не мога да го изчета, с него се иска същото и за сушата“, отчете премиерът. Срокът за охрана е до 15 септември 2020 г., заяви още министър-председателят.

„Избран от президента Радев, назначен от президента Радев. Целта след като получат това писмо, всички служби на правителството, трябва да ги изпълняват – подчинените на вицепремиерът Каракачанов. Изкарва военни кораби и ги нарежда там, как звучи за неговата партия? Съответно министър Маринов изважда лодки на „Гранична полиция“, изпълнява закона. Росен Желязков е дал координатите, които са му поискани. И какво излиза – че правителството брани имот на Ахмед Доган? Добре ли са го измислили, добре ли са го конструирали? И изпълнявайки закона, ще излезе президентът Радев“, описа схемата Борисов.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама