Спешна проверка в Национален парк „Рила”

52

Проверка в Национален парк „Рила”, която е по искане на прокуратурата е започнала, заради разполагането на строителна техника в района на Седемте рилски езера. Проверката е от МОСВ.

Тя е по разпореждане на Върховна административна прокуратура, предаде NOVA.

Екип експерти от министерството влезе в офисите на Национален парк „Рила”, след което ще посети и района на Седемте рилски езера.

Проверката по искане на прокуратурата е образувана за забелязаните тежки строителни машини в района на Седемте рилски езера в Национален парк „Рила”.

По този повод Окръжната прокуратура в Кюстендил вече е възложила проверка на Областна дирекция на МВР, за което Върховна административна прокуратура е информирана.

Проверката следва да установи по документи и на място кое юридическо лице изпълнява дейностите по проекта, както и кой е разпоредил в Природния парк да се осъществява строителна работа с багери.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама