Двама са в ареста след жестокост към животни

160

Свидетели сме на нов случай на жестокост към животни. Двама души от кв. „Изток“ във Вършец, които са и братя са арестувани. Причината е необяснима жестокост към коне. 

На видео клип в социалните мрежи, се вижда как два впрегнати в каруци коня ги теглят в противоположни посоки, а двамата мъже ги млатят с метални вериги, предаде „24 часа“.

Хиляди видели клипа в мрежата на сайта на gospodarite.com и се възмутили. След подадени сигнали от защитници на животните полицията във Вършец незабавно започнала издирване на мъжете. Най-напред е открит автора на клипа – 24-годишен жител на квартала, а малко по-късно са спипани и извършителите на деянието – двамата братя на 27 и 29 години, подготвили варварското състезание. Оказало се, че били пияни и под въздействието на алкохола разиграли грозната сценка. Те са задържани в ареста.

По случая е образувано досъдебно производство, разпитани са свидетели. Връчени са им актове от Агенцията за безопасност на храните, уточниха от полицията.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама