Ясни са резултатите на контактните на Гришо в Хасково

166

През последното денонощие в област Хасково от РЗИ са взети 24 проби за наличие на коронавирусна инфекция, като 22 от тях са на контактни лица с тенисиста Григор Димитров.

Това съобщиха от Областния оперативен щаб, предаде Gong.bg.

100% от тестовете са дали отрицателен резултат. Те са направени след изтичане на карантината им. В изолация за 14 дни бяха поставени контактувалите с първата ни ракета при посещението му в родния град на 16 и 17 юни.

От щаба допълват, че другите две проби са взети от пациенти на МБАЛ-Хасково, като едната е отрицателна, а другата е отчела положителен резултат. Положителен за Covid-19 е мъж на 47 години от община Димитровград. Продължава работата за установяване на контактните с него.

Вторият положителен случай, регистриран в Националната информационна система, е от взета от лечебно заведение извън област Хасково проба на жена с постоянна адресна регистрация в община Свиленград.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама