Томислав Дончев: Има конкретни подозрения кой стои зад компроматите срещу Борисов

blank
Кадър: bTV

Части от записите с гласа, наподобяващ този на премиера Бойко Борисов, звучат автентично, части – не.

Това каза в студиото на „Тази сутрин“ вицепремиерът Томислав Дончев.

„Но експертите трябва да се произнесат имало ли е интервенции по отношение на записите, безспорно е ползван гласът на премиера. Откъде са взети реплики, изказвания..“, добави още той.

Дончев посочи, че има конкретни подозрения кой стои зад атаките.

„Имам конкретни подозрения как е правена цялата композиция за снимките, когато има доказателства и данни за цялата работа, ако предположим, че е бил един човек. Съществен въпрос е кой има интерес – кой е поборник за справедливост и прозрачност – защо е анонимен, кой е, къде е спектърът от лица в тази композиция са много“, коментира още той.

Вицепремиерът каза, че всичко е възможно, дори и да е съпартиец, както и някой от охраната на Борисов по отношение на скандалните снимки от спалнята на премиера.

Резиденция „Секвоя“, където са направени снимките със спящия премиер, е работно помещение, обясни Дончев и там са влизали както съпартийци, така и членове на правителството.

„Тези, които имат повече опит в политиката, знаят, че атаката по време на избори или непосредствено преди изборната кампания не е толкова ефективна, защото тогава хората очакват подобни скандали“, заяви още вицепремиерът.

Дончев обясни, че подобни атаки са най-ефективни поне 6 месеца преди изборите.

Цветанов и новият му политически проект

Той коментира и отцепването на Цветан Цветанов, който подготвя свой политически проект. Дончев смята, че той е избрал тясна ниша, която е ориентирана към либералното, радикално проевропейското, близо до градската десница.

„Относно укора, че премиерът е загубил контакт с действителността, човек, който е избиран 3 пъти за министър-председател, лидерът на най-голямата политическа сила – да се твърди подобно нещо е не сериозно (…) Този укор е несъстоятелен. Но има нещо по притесняващо, беше споменато, че министърът на енергетиката, аз и министър-председателят сме зависими от чужда държава – това е много сериозно. Това дефакто е криминален състав, това е държавна измяна, това е много сериозно. Хубаво е този, който говори подобни неща, да представи конкретни доказателства“, обясни вицепремиерът.

Багери на Рилските езера

Ще се направи проверка на багерите на Рилските езера и защо ще се прави чакъл по пътеките. Според Томислав Дончев това е грозно, а след построяване на лифта районът почти се е урбанизирал, като пътеките са станали широки като булевард.

Там има хора, които не са планинари и нямат планинарски навици, добави той и поясни, че даже се стига до заблатяване на езерата.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама