Продават лекарство срещу Covid-19 за 390 долара

blank
Кадър: VBOX7

Американската биофармацевтична компания „Джилийд сайънсис“ определи единна цена на препарата си срещу COVID-19 „Ремдесивир“ за развитите страни, възлизаща на 390 долара флакона.

По данни на производителя прилагането на лекарството на пациенти, заразени с новия Covid-19, позволява да бъде съкратено оздравяването им до четири дни. На един човек е нужен 5-дневен курс с използването на 6 ампули „Ремдесивир“, съобщават Асошиейтед прес и ТАСС, цитирани от „Дарик“. Общо лечението излиза 2340 долара и по този начин болниците в САЩ могат да спестят по 12 хиляди долара при третирането на всеки един от заразените.


По-рано медицинските власти в редица страни като САЩ, Япония, Република Корея, Индия, Израел и Великобритания, одобриха използването на „Ремдесивир“ за лечението на пациенти с Covid-19.

Препаратът е бил първоначално създаден за лечението на хеморагичната треска Ебола, но то се оказа ефикасно и при справянето с коронавирусната инфекция.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама