Посочиха кои храни забързват стареенето

blank
- Реклама -

Повечето от нас обичат да похапват храна, която се приготвя бързо. Правим го често. На крак, по време на работа, на път за вкъщи, на улицата. Трябва ли да забравим за колбаси, бургери, сладкиши, млечни десерти, газирани напитки, ако искаме да запазим младежкия си вид?

Преработените храни, които съдържат най-малко пет добавки – оцветители, ароматизатори, консерванти, сгъстители и други подобни съставки, следва да бъдат избягвани, ако човек иска да запази младоликия си вид. Тази категория храни включва продукти като колбаси, бургери, сладкиши, млечни десерти, газирани напитки, смятат учени, отбелязва РИА Новости, цитирана от DarikNews.

Според изследванията, небалансиранатаа диета броят на теломерите, отговорни за стареенето, намаляват. Според друга теория, стареенето на кожата и тялото настъпва поради увеличаване на броя на свободните радикали в клетките. Те се образуват включително по време на термичната обработка на изброените по-горе продукти.

- Реклама -

Препоръчва се включването на хляб, зърнени храни и макаронени изделия от твърда пшеница в диетата, както и консумирането на около 400 грама плодове и зеленчуци на ден.

Също толкова важно е да се следи количеството и качеството на протеина, съдържащ се в хранителните продукти. Месото в бургеите, суровата пушена наденица или колбасите съдържат не толкова белтъчини, колкото мазнини и различни подобрители на вкуса, така че тези продукти няма да компенсират липсата на протеин в организма на човек, за разлика от рибата, птичето месо, изварата или яйцата, добави лекарят.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

- Реклама -