Дариха електромобил на училище в Добрич

74

Професионалната гимназия по техника и строителство „Михаил Ломоносов“ в гр. Добрич се сдоби с електромобил. Той ще се използва за обучението на бъдещи специалисти в транспортния бранш. Дарението е направено то Стопанската камара в Добрич.

Електромобилът ще бъде използван в образователните програми и практическите занятия като в училището предстои да бъде открита първата в региона специализирана паралелка по електрическа мобилност. В новата специалност ще бъдат подготвени техници на електрически превозни средства и хибридни автомобили, поясняват от гимназията.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов заяви, че дарението е пример за публично-частно партньорство. Гимназията получи ключовете за новия електромобил на тържество за изпращане на 23 абитуриенти, на които бяха връчени дипломите за средно образование.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама