Огнището на Covid-19 във Варна е детски рожден ден

376

Във връзка с разпространението на заболяването COVID-19 на територията на гр. Варна и областта, РЗИ Варна информира:

На 24 юни са регистрирани 11 нови случаи на лица от област Варна, с положителна проба за COVID-19. Вписаните случаи, за Варненска област, в единния информационен портал COVID-19 са 12, като при единия случай е допусната техническа грешка, т.е. 12-ият случай е на мъж, който е с доказана отрицателна проба за COVID-19.

От новите положителни случаи, 5 лица са участници в организираното детско парти в заведение в гр.Варна, 4 лица са контактни на участвалите в груповото празнично мероприятие. Останалите 2 нови случая, положителни за COVID-19 нямат връзка с проведеното парти.

От всичките регистрирани за деня случаи, 2 лица са на лечение в Инфекциозна клиника УМБАЛ „Света Марина“ гр. Варна, останалите са на домашно лечение. Продължава епидемиологичното проучване от служителите от Регионалната здравна инспекция за установяване на нови контактни лица.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама