Азис стана звезда на „Дойче веле”

blank
Снимка: Фейсбук

Материал на „Дойче веле” превърна Азис в международна звезда. Отново. Певецът бе звезда на материала за лица с обратна ориентация и тяхното приемане на Балканите.

По-голяма част от историята разказва за трудния му път към славата. Международната медия определя нашенеца като една от най-големите звезди на Балканите. Те наблягат и на неоспоримия факт, че провокациите на Азис са го направили иноватор в модерното общество, пише „България днес”.

blank

„И до ден–днешен изпитвам предразсъдъци, които вероятно ще ме съпътстват до смъртта ми. Дори когато бях на пет или шест години, децата отказваха да играят с мен, защото казваха, че мириша”, споделя изпълнителя.

През 2016-та година Азис беше включен в статия на „Ню Йорк Таймс” след успеха на парчето си „Хабиби”. Той бе поставен на 25-то място в класацията, като „олицетворение на попфолка в света”, в статията „25 песни, които ни казват накъде отива музиката”.

В статията се говори още за Истанбулската конвенция, хомофобията и трудностите с приемане на различните хора. Азис обаче показва, че тази промяна не е невъзможна и славата му отдавна е преминала пределите на България

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама