Глобяват, ако не се носи маска в Турция

195

Около 300 лв е глобата, ако не се използва пердпазна маска в Турция. Точната сума е деветстотин турски лири. Задължително  е носенето на защитни маски в 48 от общо 81 окръга на Турция, на открити места, както и в магазини, кафенета, ресторанти.

Глоба в размер на 900 турски лири /около 300 лева/ за граждани, които не носят защитни маски заради епидемията на коронавируса в окръзите, в които е въведено задължително носене на маски, ще бъде прилагана от 22 юни т.г. в Турция. Това съобщава БТА.

В Турция е задължително носенето на защитни маски в 48 от общо 81 окръга на страната на открити места, а също и в магазини, кафенета, ресторанти.

Сред окръзите, в които е задължително носенето на защитни маски от турските граждани, а също и чужденците, са големите градове Истанбул, Анкара, Измир, Бурса, Газиантеп, Адана, югоизточните окръзи Диарбекир, Шанлъурфа, окръзите в Източна Турция.

В редица окръзи от черноморския регион маските също са задължителни. В морските курорти на егейското и средиземноморското крайбрежие като Бодрум, Кушадасъ, Анталия, Алания и др. носенето на маски не е задължително.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама