Върнаха Пламен Бобоков в ареста

150

Бизнесменът Пламен Бобоков е бил задържан.

След разпореждане на наблюдаващия прокурор по делото за вноса на боклук в България, Бобоков е арестуван тази сутрин в Русе, предаде NOVA.

Причината е, че според прокуратурата той не е внесъл в срок определената му гаранция от 1 милион лева. Защитата на Пламен Бобоков твърди обратното. Повече подробности от прокуратурата ще съобщят на по-късен етап.

Пламен Бобоков и брат му Атанас са сред задържаните за аферата с боклуци, в която беше замесено и името на вече бившия заместник-министър на околната среда и водите Красимир Живков. Разследването е за организирана престъпна група, търгувала с внос на отпадъци.

Русенските бизнесмени братя Бобокови притежават „Приста ойл“ – фабрика за моторни масла, както и заводът „Монбат“ в Монтана. И в двете дружества те създават дъщерни компании, които да рециклират отпадъците от основните производства.

Атанас Бобоков и Красимир Живков продължават да са зад решетките.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама