Само за 24 часа: 50 медицински служители с COVID-19 в Украйна

138

Най-мисок ръст на нови заразени с коронавирус е регистриран в Украйна днес. Новите случаи на заразени са 758. Починалите за последното денонощие са над 30.

Украинските медици регистрираха днес най-големия досега денонощен ръст на новите заразени с коронавируса – 758, и на смъртните случаи сред болните – 31. Това заяви пред журналисти здравният министър на страната Максим Степанов, предаде БТА.

Сред новите пациенти има 43 деца и 50 медицински служители. С това случаите на заразяване в страната от началото на пандемията стават общо 33 234, посочи министърът.

Оздравелите в Украйна досега са общо 14 943, починалите болни с Ковид-19 – 943.
Във връзка с новите данни зам.-министърът на здравеопазването Ирина Микичак констатира, че в Украйна „стремително расте заболеваемостта и се влошава епидемиологичната ситуация“.

Министерството уточни, че по време на пандемията в страната са извършени 518 000 теста за коронавируса – обхванати са 1,2 процента от населението по списъчни данни на официалната статистика.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама