Спор за имот е причината за стреблата в Сатовча

94

Окръжна прокуратура – Благоевград разследва инцидент с прострелян мъж при скандал в с. Плетена, община Сатовча, съобщиха за медия „Нова Варна“ от Пресцентъра на Апелативна прокуратура София.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водиразследване за извършен опит за убийство – престъпление по чл. 115, вр.чл. 18 от НК. Досъдебното производство е започнало след получен сигналза прострелян мъж в с. Плетена, община Сатовча.Вчера вечерта, 13.06.2020 г., в махала „Забърдо“, възникнал скандал
между жители на селото. По първоначални данни, повод за него станал междусъседски спор за имот. Един от участниците разположил ремарке с цел заграждане, като несъгласие с действията на семейство, живеещо вблизост. Това, на свой ред, провокирало напрежение сред опонентите му.

След вербални нападки между страните, петдесет и седем годишен мъж прострелял съседа си. Извършителят на престъпното деяние – Ц.М., е бил задържан от органите нареда, а оръжието – пистолет м.„Макаров“, иззето. Незабавно е билизвършен оглед на местопроизшествието. Пострадалият тридесет и пет годишен мъж е бил транспортиран за оказванена медицинска помощ в болнично заведение в гр. Гоце Делчев, а по-късно -в столицата. Проектилът преминал през дясната му ръка и заседнал влявата част на гръдната област.

Към настоящия момент са проведени разпити на свидетели. Предстои, с постановление на наблюдаващия прокурор, Ц.М. да бъдезадържан за срок до 72 часа, както и внасяне на искане в съда за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“.Разследването продължава.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама